Babeczki z kremem Milky Way

Sezon na jagody, maliny, bor贸wki trwa a mnie zachcia艂o si臋 czego艣 mniej owocowego 馃榾聽
Nie znam osoby kt贸ra nie lubi batonik贸w Milky Way. To pyszne mleczne nadzienie w tym batoniku jest ob艂臋dne. Taki w艂a艣nie jest te偶 ten krem w babeczkach.

Sk艂adniki na ciasto (ok. 12 sztuk):

150 g m膮ki
100 g mas艂a
50 g cukru pudru
1 偶贸艂tko

Przygotowanie:

Sk艂adniki umie艣ci膰 w misce, szybko zagnie艣膰, owin膮膰 w foli臋 i sch艂odzi膰 w zamra偶arce przez 30-40 minut. Ciasto rozwa艂kowa膰 na stolnicy i przy u偶yciu szerokiej szklanki wykrawa膰 k贸艂ka. Foremki do kruchych babeczek wyk艂ada膰 ciastem lekko dociskaj膮c. Ciastka piec 10-15 minut w 200潞C. Upieczone babeczki wyj膮膰 z piekarnika i odstawi膰 do wystudzenia.

Sk艂adniki na krem:聽

300 ml 艣mietany 30%
4 batoniki Milky Way (150g)
250 g serka mascarpone

Przygotowanie:

聽艢mietank臋 zagotowa膰 w ma艂ym garnku, doda膰 pokrojone batoniki, miesza膰 do czasu, kiedy si臋 rozpuszcz膮. Przela膰 przez sitko. Wstawi膰 na noc do lod贸wki.
Nast臋pnego dnia 艣mietan臋 ubi膰 na puch, doda膰 serek mascarpone i dok艂adnie wymiesza膰.

Dodatkowo:聽

100 g orzech贸w laskowych
Orzechy siekamy i pra偶ymy na suchej patelni.
Posypujemy nimi babeczki i mo偶emy szama膰 馃槈
Smacznego!
Udost臋pnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!

7 komentarzy