Pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów
Pasta z tuńczyka gości na naszym stole bardzo często, dlatego szukam odmiany która pokręci jej smak. Pomidory suszone wkomponowały się idealnie i od dziś będę je dodawać do naszej pasty. Wysokiej jakości suszone pomidory możecie zakupić w sklepie internetowym Kuchni Świata (link)
Składniki:
1 puszka dobrej jakości tuńczyka w sosie własnym
3 szt jajka
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
2 szczypty soli himalajskiej*
świeżo zmielony pieprz
gruby szczypior
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Tuńczyka odcisnąć na sicie z nadmiaru sosu i przełożyć do miski. Jajka i tuńczyka bardzo drobno posiekać lub rozgnieść widelcem. Pomidory suszone odcisnąć z nadmiaru oleju i posiekać w drobną kosteczkę. Dodać jogurt i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na sam koniec dodać posiekany szczypiorek i całość wymieszać. Podawać z pieczywem.
*wpis powstał we współpracy ze sklepem Kuchnie Świata