Sałatka jarzynowa
Boże Narodzenie to czas kiedy spotykamy się z najbliższymi. Śpiewamy kolędy, dajemy sobie prezenty, zajadamy pyszności. Na moim stole nigdy nie może zabraknąć sałatki jarzynowej. To już taka nasza tradycja na Święta.
Składniki:
3 marchewki
2 korzenie pietruszki
1 mały seler
4 jajka
4 ogórki kiszone
1 mała puszka groszku konserwowego
kawałek pora, białej części
1/4 jabłka
2-3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo.
Warzywa umyć i ugotować al dente w łupinach. Kiedy warzywa wystygną obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Podobnie postąpić z ogórkami, jajkami, porem, jabłkiem. Posiekać natkę pietruszki. Groszek odsączyć i dodać do pokrojonych warzyw. Dodać musztardę, majonez oraz sól i pieprz.
Całość wymieszać. Sałatkę przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki aby smaki się przegryzły.
„Espumisan Max to wyrób medyczny CE” |
Smacznego!!!
2 komentarze
Basia
Robi Pani tą sałatkę bez ziemniaków?
Monika Molecka
Tak w moim domu nigdy nie dodawało się ziemniaków