Wiosenny twarożek z grzankami czosnkowymi
Tak długo czekaliśmy na tę wiosnę że teraz chcemy ją mieć wszędzie! W szafie, na talerzu! 🙂 Ja do każdego posiłku dokładam trochę wiosny żeby się nią nacieszyć jak najdłużej
Składniki dla 2 osób:
250g serka ziarnistego lub twarożku
100g rzodkiewek
2 łyżki kiełków rzodkiewki
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 pęczka koperku
4 kropki pieczywa
1 ząbek czosnku
sól
świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Rzodkiewkę obrać z liści i umyć. Pokroić w drobną kostkę.
W miseczce wymieszać serek, posiekany szczypiorek i koperek, rzodkiewkę i kiełki. Całość doprawić solą i pieprzem. Można udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Pieczywo opiec w tosterze lub w piekarniku. Jeszcze ciepłe natrzeć czosnkiem