Babeczki z kremem Milky Way
Sezon na jagody, maliny, borówki trwa a mnie zachciało się czegoś mniej owocowego 😀
Nie znam osoby która nie lubi batoników Milky Way. To pyszne mleczne nadzienie w tym batoniku jest obłędne. Taki właśnie jest też ten krem w babeczkach.
Składniki na ciasto (ok. 12 sztuk):
150 g mąki
100 g masła
50 g cukru pudru
1 żółtko
Przygotowanie:
Składniki umieścić w misce, szybko zagnieść, owinąć w folię i schłodzić w zamrażarce przez 30-40 minut. Ciasto rozwałkować na stolnicy i przy użyciu szerokiej szklanki wykrawać kółka. Foremki do kruchych babeczek wykładać ciastem lekko dociskając. Ciastka piec 10-15 minut w 200ºC. Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia.
Składniki na krem:
300 ml śmietany 30%
4 batoniki Milky Way (150g)
250 g serka mascarpone
4 batoniki Milky Way (150g)
250 g serka mascarpone
Przygotowanie:
Śmietankę zagotować w małym garnku, dodać pokrojone batoniki, mieszać do czasu, kiedy się rozpuszczą. Przelać przez sitko. Wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia śmietanę ubić na puch, dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać.
Następnego dnia śmietanę ubić na puch, dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać.
Dodatkowo:
100 g orzechów laskowych
Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni.
Posypujemy nimi babeczki i możemy szamać 😉
7 komentarzy
Anonimowy
Babeczki są przepyszne.Rozpływają się w ustach.Rewelacja.��
Żaneta
Czy można to zrobić jednego dnia? Syn się nie może doczekać
Moni Ka
A jaki on doooobry ?
Ewa
Monia, czy ten krem pasuje do dekoracji muffinek??
Monika Molecka
Pasuje, ale przed podaniem trzeba wcześniej wyjąć z lodówki
Ewa
Super ??
Olga Pi
Ten krem <3