Kokosowa owsianka z malinami i cynamonem

Owsianka na śniadanie to strzał w dziesiątkę. Ta delikatnie kokosowa i lekka sprawia, że jemy coś fit. Jak dobrze, że latem kiedy był nadmiar malin zrobiłam z nich konfitury. Teraz pasują idealnie do owsianki. 

 

Kokosowa owsianka z malinami

Składniki:

1 szkl. płatków owsianych górskich
1 łyżka słodzidła (cukier, ksylitol)
1 i 1/2 szkl. wody
2 łyżki konfitury malinowej
1 łyżka miodu
cynamon

Przygotowanie:

Płatki owsiane wsypać do garnka i zalać wodą z kranu, wypłukać i wodę delikatnie wylać. Powtórzyć aż woda będzie całkowicie czysta. 
Płatki zalać 1 i 1/2 szkl. wody i zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować przez ok. 10 min. mieszając od czasu do czasu. Dodać mleko kokosowe i ksylitol i gotować jeszcze ok. 5 min. 
Podawać z malinami i łyżką miodu. Obficie posypać cynamonem.

*wpis powstał we współpracy z firmą Kuchnie Świata

Smacznego!!!

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!