Pudding chia z musem z mango
Prosty i zdrowy deser lub śniadanie, który robi się praktycznie sam. Wystarczy nasiona wymieszać z mlekiem, wstawić do lodówki na noc a rano mamy pyszne śniadanie. Ja dodałam na wierzch puree z mango a to połączenie jest dla mnie idealne.
Składniki na 2 porcje:
150ml mleka
150ml mleka kokosowego
3 łyżki nasion chia
1 łyżka miodu
6 łyżek puree z mango
opcjonalnie: filety z pomarańczy do dekoracji
Przygotowanie:
Do miski wlewamy mleko i mleko kokosowe, dokładnie mieszamy. Dodajemy nasiona chia i energicznie mieszamy. Pudding wkładamy do lodówki na około 5 godzin.
Do puddingu dodajemy miód i całośc mieszamy.
Przekładamy do pucharków. Na wierzch nakładamy kilka łyżek puree z mango lub ulubione owoce i dekorujemy pokrojoną pomarańczą.
*wpis powstał we współpracy ze sklepem Kuchnie Świata