Sałatka z selerem konserwowym

Ta sałatka jest ze mną odkąd pamiętam. Mama robiła ją na każdą imprezę ale później jakoś została zapomniana. Teraz znów wróciła i brakowało mi tego smaku.  

 

Składniki:

1 puszka fasoli czerwonej 

1 słoik selera konserwowego

3 jajka 

100 g sera żółtego

 1 mała puszka kukurydzy

szczypiorek

sól

pieprz

2 łyżki majonezu

1 łyżka jogurtu greckiego

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać i wystudzić. 

Fasolę, seler i kukurydzę dokładnie odsączyć na sitku. 

Szczypiorek posiekać.

Jajka i ser żółty pokroić w grubszą kostkę. 

Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z majonezem i jogurtem greckim. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z bagietką.

 

 

Smacznego!!!

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!