Śniadaniowe wrapy z jajecznicą

Jajecznica, bekon, ogórek małosolny i ser ementaler zawinięte w płat tortilli. Idealnie rozpoczęty dzień. 

 

 Składniki dla 2 osób:

 2 placki tortilli
4 jajka
1 łyżka masła 
4 plastry boczku wędzonego surowego
4 plasterki sera ementaler
2 ogórki małosolne 
garść rukoli
szczypiorek
sól
pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rotopić masło, dodać jajka i na małym ogniu smażyć aż jajka zaczną się ścinać. Dodać sól, pieprz i posiekany szczypiorek. Jajko krótko podsmażyć, uważając żeby za bardzo nie wysuszyć.
Jajka przełożyć na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć boczek aż się zarumieni.
Ogórki pokroić w słupki, rukolę umyć i osuszyć. 
Placek tortilli podsmażyć na suchej patelni z obu stron, krótko tylko do delikatnego zarumienienia.
Na tortillę wyłożyć połowę jajecznicy, plastry boczku, rozłożyć rukolę, następnie ser ementaler, ogórek i całość posypać szczypiorkiem. Zwinąć najpierw boki ku środkowi następnie zwinąć w roladę, przekroić na pół. Z kolejną postąpić tak samo.


Smacznego!!!

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polub mnie na FB!