Sos jogurtowy ze szczypiorkiem, ziemniakami w łupinkach i jajkiem

Czasem proste obiady nas tak zachwycą, że już na stałe wbudują się w menu. Tak było z tym sosem. Sos jogurtowy ze szczypiorkiem, który podałam z jajkiem ugotowanym na twardo i ziemniakami w łupinach.

Składniki:

250 g serka twarogowego (Mój ulubiony)
3 łyżki jogurtu greckiego
1/2 pęczka szczypiorku
sól i pieprz
4 jajka
6-8 ziemniaków

Przygotowanie:

Ziemniaki w łupinach dokładnie umyć i ugotować w osolonej widzie do miękkości.
Szczypiorek posiekać. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić na ćwiartki.
Serek wymieszać dokładnie z jogurtem, dodać szczypiorek, sól i pieprz.
Na talerz nałożyć sos jogurtowy ze szczypiorkiem, na wierzch położyć pokrojone na ćwiartki jajko, posypać szczypiorkiem. Sos  podawać z ziemniakami.

Smacznego!!!

Sos jogurtowy ze szczypiorkiem
Sos jogurtowy ze szczypiorkiem
Polecam również Sos.

Zapraszam na mojego INSTAGRAMA

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polub mnie na FB!