Wrapy z guacamole i krewetkami

Wrapy z guacamole i krewetkami to szybki i zdrowy pomysł na obiad czy kolację. Przepis ten bierze udział w konkursie z olejem
Wielkoplskim.
#OlejKonwenanse i #OlejWielkopolskim
. Ja użyłam w przepisie olej Wielkopolski Rzepakowy z Oliwą z Oliwek Extra Virgin .
Resztę olejów możecie obejrzeć na stronie:
www.olejkonwenanse.pl
 

Składniki na 4 szt.

4 szt placków tortilli
300g krewetek tygrysich
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
8 liści sałaty rzymskiej
kiełki rzodkiewki
szczypiorek

Sos jogurtowy:

4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki ketchupu
sól himalajska
pieprz
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie ze sobą

Guacamole:

1 szt dojrzałego avocado
sol z 1/2 limonki
1 ząbek czosnku
sól
opcjonalnie szczypta chilli
Avocado obrać, wyjąć pestkę i rozgnieść widelcem. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do avocado. Dolać sok z limonki i doprawić solą i chilli.

Przygotowanie Wrapów:

Krewetki myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek.  Smażymy 3-4 min. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
W międzyczasie tortille krótko podpiekamy na suchej patelni i smarujemy sosem jogurtowym. Następnie układamy: sałatę, guacamole, krewetki, posiekany szczypiorek i kiełki rzodkiewki. 
Zwijamy i kroimy ukośnie na pół.
Smacznego!!!

#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polub mnie na FB!