Ciasteczka z karmelizowaną cebulką i serem pleśniowym
Szybka przekąska z ciasta francuskiego z duszoną cebulką, serem niebieskim lazur oraz natką pietruszki
Składniki:
1 płat ciasta francuskiego
3 czerwone cebule
1 łyżeczka cukru
Sól i pieprz
100g sera pleśniowego lazur
Natka pietruszki
Jajko do posmarowania
3 czerwone cebule
1 łyżeczka cukru
Sól i pieprz
100g sera pleśniowego lazur
Natka pietruszki
Jajko do posmarowania
Przygotowanie:
Ciasto francuskie podzielić na prostokąty. Na środku każdego z nich szklanka odcisnąć dołek.
Cebulę pokroić i na 1 łyżeczce masła zeszklić. Dodać 1 łyżeczkę cukru, sól i pieprz i pod przykryciem dusić aż zmięknie.
Przestudzić. Cebulkę nałożyć na środek ciasta, nałożyć pokrojony w kostkę ser. Wystające ciasto francuskie posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200* na ok 15 min do zezłocenia. Po wyjęciu posypać natką pietruszki.
Jeden komentarz
Natalie
Fajna opcja na imprezkę 🙂 Kuszą!
https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/