Ciasteczka z karmelizowaną cebulką i serem pleśniowym

Szybka przekąska z ciasta francuskiego z duszoną cebulką, serem niebieskim lazur oraz natką pietruszki 

 Składniki:

 1 płat ciasta francuskiego
3 czerwone cebule
1 łyżeczka cukru
Sól i pieprz
100g sera pleśniowego lazur
Natka pietruszki
Jajko do posmarowania

Przygotowanie:


Ciasto francuskie podzielić na prostokąty. Na środku każdego z nich szklanka odcisnąć dołek.
Cebulę pokroić i na 1 łyżeczce masła zeszklić. Dodać 1 łyżeczkę cukru, sól i pieprz i pod przykryciem dusić aż zmięknie.
Przestudzić. Cebulkę nałożyć na środek ciasta, nałożyć pokrojony w kostkę ser. Wystające ciasto francuskie posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200* na ok 15 min do zezłocenia. Po wyjęciu posypać natką pietruszki.

Smacznego!!!

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!

Jeden komentarz