Sałatka z kaszą jaglaną i sadzonym jajkiem

Kto powiedział, że kasza to tylko na obiad?! Kasza na śniadanie daje mega dużo energii i w połączeniu z sałatką warzywną i jajkiem to idealny zestaw śniadaniowy. 

Składniki dla 2 osób: 

 100g kaszy jaglanej
Garść sałaty roszponki
1 awokado
100g papryki żółtej
10 pomidorków koktajlowych
2 jajka sadzone
2 łyżki nasion słonecznika
Sól pieprz cytryna i oliwa
1 łyżka szczypiorku siekanego 

Przygotowanie:

Kaszę ugotować do miękkości i przestudzić. Awokado obrać i razem z papryką pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Pomidorki przepołowić i dodać razem z roszponką do awokado. Przestudzoną kaszę wymieszać z wcześniej pokrojonymi warzywami i doprawić solą, pieprzem i łyżką oliwy. Sałatkę wyłożyć na talerze. Na wierzchu położyć jajko sadzone i posypać prażonymi nasionami słonecznika i szczypiorkiem. 
Smacznego!!!
Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!