Dip z awokado i fety
Ten dip można podawać jako dip do chipsów, frytek, krakersów lub warzyw pokrojonych w słupki.
Idealny do przekąsek na Sylwestra lub przed telewizor.
Składniki:
1 duże awokado
10 listków świeżej bazylii
100 g sera Feta
150g jogurtu naturalnego lub greckiego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
Szczypta cukru
Ok 1/2 łyżeczki cukru
2 ząbki czosnku
10 listków świeżej bazylii
100 g sera Feta
150g jogurtu naturalnego lub greckiego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
Szczypta cukru
Ok 1/2 łyżeczki cukru
2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Bazylię posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Awokado obrać i razem z fetą rozgnieść widelcem na talerzu. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Schłodzić dobrze w lodówce.