Gofry bananowe

Dzień Dobry! Moje banany dziś zmieniły barwę na prawie czarne wiec trzeba było je przerobić.

Tak powstało ciasto z którego ja jadłam gofry a córka placuszki smażone na oleju kokosowym.

Powiem Wam całkiem szczerze że było to pyszne z jogurtem, owocowymi i miodem.

Gofry dość długo musiałam suszyć s gofrownicę aby były chrupiące ale udało się.

 Składniki:

1 dojrzały banan
2 jajka
1 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru (ja robię bez)

Banana rozgnieść widelcem, dodać jajka i wymieszać. Dodać pozostałe składniki. Ciasto powinno być dość gęste. Smażyć gofry o 10 min w zależności od mocy gofrownicę. Powinny być chrupiące z wierzchu i miękkie w środku?
Podawać z jogurtem, miodem i owocami.

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!