Gofry bananowe
Dzień Dobry! Moje banany dziś zmieniły barwę na prawie czarne wiec trzeba było je przerobić.
Tak powstało ciasto z którego ja jadłam gofry a córka placuszki smażone na oleju kokosowym.
Powiem Wam całkiem szczerze że było to pyszne z jogurtem, owocowymi i miodem.
Gofry dość długo musiałam suszyć s gofrownicę aby były chrupiące ale udało się.
Składniki:
1 dojrzały banan
2 jajka
1 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru (ja robię bez)
Banana rozgnieść widelcem, dodać jajka i wymieszać. Dodać pozostałe składniki. Ciasto powinno być dość gęste. Smażyć gofry o 10 min w zależności od mocy gofrownicę. Powinny być chrupiące z wierzchu i miękkie w środku?
Podawać z jogurtem, miodem i owocami.