Pudding ryżowy z musem z mango i gruszki
Pudding ryżowy to połączenie słodkiego musu z mlecznym miękkim ryżem. Można podać go na śniadanie lub na deser. Jest banalnie prosty a niebo w gębie.
Składniki na 2 porcje:
3/4 szklanki ryżu długoziarnistego
400 ml mleka
1/2 szklanki wody
400 ml mleka
1/2 szklanki wody
1 łyżka cukru
Mus z mango i gruszki:
1 szt dojrzałego mango
1/2 szt gruszki
Przygotowanie:
Ryż, mleko, wodę i cukier przekładamy do rondelka, mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu. Gotujemy około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszamy ogień i gotujemy całość kolejne 40 minut.
Mango i gruszkę obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Wrzucamy do rondelka i blendujemy na przecier. Gotujemy przez 20 min mieszając od czasu do czasu.
Nakładamy porcje na talerze, dodajemy mus z mango i listkiem mięty.
Smacznego!
![](http://pysznieczyprzepysznie.pl/wp-content/uploads/2017/10/DSC_0332-01-75x75.jpeg)
![](http://pysznieczyprzepysznie.pl/wp-content/uploads/2017/10/A0B6A5D7-F25C-4D8F-BF1E-54D4278D515B-75x75.jpeg)