Kokosowa owsianka z malinami i cynamonem
Owsianka na śniadanie to strzał w dziesiątkę. Ta delikatnie kokosowa i lekka sprawia, że jemy coś fit. Jak dobrze, że latem kiedy był nadmiar malin zrobiłam z nich konfitury. Teraz pasują idealnie do owsianki.
Kokosowa owsianka z malinami
Składniki:
1 szkl. płatków owsianych górskich
1 łyżka słodzidła (cukier, ksylitol)
1 i 1/2 szkl. wody
1 szkl. mleka kokosowego *
2 łyżki konfitury malinowej
1 łyżka miodu
cynamon
Przygotowanie:
Płatki owsiane wsypać do garnka i zalać wodą z kranu, wypłukać i wodę delikatnie wylać. Powtórzyć aż woda będzie całkowicie czysta.
Płatki zalać 1 i 1/2 szkl. wody i zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować przez ok. 10 min. mieszając od czasu do czasu. Dodać mleko kokosowe i ksylitol i gotować jeszcze ok. 5 min.
Podawać z malinami i łyżką miodu. Obficie posypać cynamonem.
*wpis powstał we współpracy z firmą Kuchnie Świata