![](http://pysznieczyprzepysznie.pl/wp-content/uploads/2020/08/image1-3.jpeg)
Sałatka ogórkowa z fetą i cebulą
Sałatka ogórkowa z fetą i cebulą to ulubiona sałatka mojego męża zaraz po mizerii. Najlepiej smakuje latem kiedy sezon ogórkowy w pełni a ogórki są aż słodkie w smaku.
Składniki:
6 ogórków gruntowych
1 cebula czerwona
50 g sera feta
kilka listków świeżej bazylii
Sos:
3 łyżki oleju Kujawski czosnek bazylia
1 łyżka octu winnego
szczypta cukru
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ogórki umyć i pokroić w cienkie plasterki na mandolinie. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półplasterki.
Składniki na sos dokładnie wymieszać.
Do miski włożyć ogórki, cebulę. Całość polać sosem i posypać pokruszonym serem feta. Na wierzch ułożyć liście bazylii.
Zapraszam na mojego INSTAGRAMA
![](http://pysznieczyprzepysznie.pl/wp-content/uploads/2020/08/9D7B3577-AC8D-4876-99FD-F19BA9528782-75x75.jpeg)
![](http://pysznieczyprzepysznie.pl/wp-content/uploads/2020/08/10279D06-61EF-489A-AB2B-0AD5A814EB3A-75x75.jpeg)