Sałatka z selerem konserwowym
Ta sałatka jest ze mną odkąd pamiętam. Mama robiła ją na każdą imprezę ale później jakoś została zapomniana. Teraz znów wróciła i brakowało mi tego smaku.
Składniki:
1 puszka fasoli czerwonej
1 słoik selera konserwowego
3 jajka
100 g sera żółtego
1 mała puszka kukurydzy
szczypiorek
sól
pieprz
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i wystudzić.
Fasolę, seler i kukurydzę dokładnie odsączyć na sitku.
Szczypiorek posiekać.
Jajka i ser żółty pokroić w grubszą kostkę.
Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z majonezem i jogurtem greckim. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z bagietką.