Soczyste nuggetsy
Zawsze kiedy robiłam nugettsy wychodziły suche i mało soczyste. Wpadłam na pomysł aby użyć nakłuwacza do mięsa i to sprawdziło się idealnie. To najbardziej soczyste nuggetsy jakie jadłam
Składniki:
500 g fileta z kurczaka
sól
pieprz
Do panierowania:
100 g mąki
2 jajka
150 g jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki curry
bułka tarta
Dodatkowo:
olej do smażenia
Przygotowanie:
Fileta oczyścić, wysuszyć i a pomocą nakłuwacza do mięsa nakłuwać z obu stron dość gęsto.
Mięso pokroić w mniejsze kawałki, posolić , popieprzyć.
Do 3 miseczek: wsypać mąkę wymieszaną z curry, jajko z jogurtem (dokładnie wymieszać) i do ostatniej bułkę tartą.
Kawałki kurczaka panierować kolejno w mące, jajku z jogurtem i bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć soczyste nuggetsy na średnim ogniu na złoto z każdej strony.
Smacznego!!!