Tosty z patelni nadziane jajkiem

Do wykonania tych tostów wcale nie jest potrzebny opiekacz czy toster. Wystarczy, że wrzucicie je na patelnię i za parę minut macie pyszne śniadanie. W połączeniu  moją ulubioną herbatą Richmont. Tym razem wybór padła na aromatyczną Earl Grey. Możecie kupić ją w sklepie Delicatea.

 

Składniki

2 jajka
2 kromki chleba tostowego
1 łyżeczka siekanego szczypiorku
1 łyżka masła
sól i pieprz

Przygotowanie:

Na środku chleba tostowego za pomocą szklanki wykroić kółka. Obie strony tosta cienko posmarować masłem. Chleb położyć na patelni, kiedy z jednej strony się zarumieni to przełożyć na drugą i w środek wbić po jednym jajku. Posolić i popieprzyć oraz posypać połową szczypiorku. Przykryć pokrywką i tak smażyć na małym ogniu. Kiedy białko się zetnie, jajko jest gotowe. Podawać posypane resztą szczypiorku. 

Smacznego!!!

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!