Spring rolls czyli ruloniki z warzywami
Spring rolls to świetny pomysł na przekąskę. Można zabrać ze sobą na piknik lub do pracy. Są z samych warzyw a są mega sycące. Cieszą oko i są naprawdę pyszne. Do rollsów polecam sos słodki chilli! Ten jest poprostu mega! a butelka kosztuje niewiele bo za 700ml/ 9,80zł
Składniki:
1/2 szt papryki czerwonej
1/2 szt dojrzałego awokado
2 garści liści szpinaku
1/2 ogórka zielonego
1 mała marchewka
10 szt natki szczypiorku
6 pasków rzodkwi marynowanej
Dodatkowo:
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa należy pokroić w paski. Szczypiorek zostawić w całości.
Do płaskiego naczynia lub na talerz nalać ciepłej wody i zamoczyć papier ryżowy po 10 sek z każdej strony.
Papier rozkładam na talerz i u dołu nakładam po kolei każde warzywo. Zwijam boki do środka i od dołu zwijam rulonik. Gotowy przecinam na pół ale można zostawić w całości.
Podaję z sosem słodkim chilli.
Najlepiej smakują świeże.
*w przepisie użyte zostały produkty ze sklepu Kuchnie Świata
Jeden komentarz
Maria
Z przepisu skorzystam bardzo dziękuję za ciekawy pomysł na danie jaskiń.☺ .