Surówka z czerwonej kapusty
Jest przepyszna i można ją jeść bez dodatków. Ciężko się powstrzymać przed obiadem żeby jej całej nie zjeść
Składniki:
1/2 główki małej kapusty czerwonej
1 marchewka
1 jabłko
Kawałek pora
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka koperku
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
1 łyżeczka musztardy
Sól
Pieprz
1/2 łyżeczki cukru
2 łyżki octu winnego
1 marchewka
1 jabłko
Kawałek pora
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka koperku
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
1 łyżeczka musztardy
Sól
Pieprz
1/2 łyżeczki cukru
2 łyżki octu winnego
Przygotowanie:
Kapustę obrać z wierzchnich liści i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Delikatnie posilić i wymieszać. Odstawić na 20 min aż kapusta puści soki. Kapustę odcisnąć rękami lub przez gazę. Marchewkę i jabłko również zetrzeć na grubych oczkach. Pora posiekać. Wszystkie pozostałe składniki dodać i dokładnie wymieszać. Następnie doprawić solą, pieprzem i cukrem. Odstawić do lodówki na ok 25 min.
Jeden komentarz
Natka
Wyglada naprawdę smakowicie ?