Surówka z kapustą pekińską, papryką i kukurydzą
Surówka z kapustą pekińską to bardzo smaczna surówka, która często pojawia się na Naszym stole. Świetnie pasuje jako dodatek do sosów i kotletów. Surówka z kapustą pekińską na pewno zasmakuje i Wam.
Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej
1/2 papryki czerwonej
natka pietruszki
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki zielonej
1 mała puszka kukurydzy (ok 170 g)
kawałek pora (jasnozielona część)
Sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany gęstej 12%
sól
pieprz
Przygotowanie:
Kapustę umyć, obrać zewnętrzne liście jeśli są uszkodzone, przekroić na ćwiartki i wykroić głąb.
Kapustę cieniutko poszatkować, włożyć do miski. Papryki pokroić w drobną kostkę. Por i natkę pietruszki posiekać drobno. Kukurydzę odsączyć na sitku i dodać do kapusty i papryki.
Składniki na sos wymieszać i dodać do miski z kapustą. Całość wymieszać i odstawić na 15 minut.
Smacznego!!!