Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem świetnie nadaje się na stół wielkanocny. Można podać ją w misce lub tak jak zrobiłam to Ja, na krążkach z chleba razowego i ozdobić porem, wtedy będą wyglądały jak małe koszyczki.

 

Składniki:

100g ryżu długoziarnistego 
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy
4 ogórki kiszone
1/2 jabłka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypioru
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżka majonezu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ryż ugotować według sposobu przygotowania na opakowaniu. Wystudzić.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć na sitku i oddusić z nadmiaru sosu. Ogórka i jabłko pokroić w bardzo drobną kostkę. W misce połączyć wszystkie składniki i dokładnie wymieszać z majonezem i śmietaną. Dodać posiekane zioła. Doprawić solą i pieprzem.
Miskie przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce.
Espumisan Max to wyrób medyczny CE

Smacznego!!!

Przy świątecznym stole

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!