Sos jogurtowy ze szczypiorkiem, ziemniakami w łupinkach i jajkiem
Czasem proste obiady nas tak zachwycą, że już na stałe wbudują się w menu. Tak było z tym sosem. Sos jogurtowy ze szczypiorkiem, który podałam z jajkiem ugotowanym na twardo i ziemniakami w łupinach.
Składniki:
250 g serka twarogowego (Mój ulubiony)
3 łyżki jogurtu greckiego
1/2 pęczka szczypiorku
sól i pieprz
4 jajka
6-8 ziemniaków
Przygotowanie:
Ziemniaki w łupinach dokładnie umyć i ugotować w osolonej widzie do miękkości.
Szczypiorek posiekać. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić na ćwiartki.
Serek wymieszać dokładnie z jogurtem, dodać szczypiorek, sól i pieprz.
Na talerz nałożyć sos jogurtowy ze szczypiorkiem, na wierzch położyć pokrojone na ćwiartki jajko, posypać szczypiorkiem. Sos podawać z ziemniakami.
Smacznego!!!