Grzanki czosnkowe

Grzanki czosnkowe pasują idealnie do każdej zupy- krem ale również do barszczu. Uwielbiam ich smak i chrupkość. Można je zrobić z wszelkiego rodzaju pieczywa. Może być to pieczywo graham lub po prostu pszenne.
Składniki:
4-5 kromek pieczywa pszennego, razowego 
3 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
sól 

Suszone zioła (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 190*C. 
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. 
pieczywo pokroić w mniejszą kostkę.
Na miseczkę wlać oliwę, przecisnąć ząbek czosnku, posolić i całość wymieszać. 

 Pokrojone pieczywo wymieszać z oliwą i wyłożyć na blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 13-15 min, w połowie czasu pomieszać. Grzanki czosnkowe pasują do zup i sałatek

 

Smacznego!!!

 

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!

11 komentarzy