Amerykańskie hot dogi

Amerykańskie hot dogi to tak naprawdę bułka z parówką i kilkoma dodatkami. Nie ma co kombinować i wrzucać do niej co popadnie. Miękkie, maślane bułki, ketchup, musztarda i prażona cebulka to podstawa aby przenieść się na chwilę na nowojorskie ulice.
Składniki dla 3 osób:

6 bułek do hot dogów (przepis tutaj)

6 parówek

12 ogórków piklów w plastrach

3 łyżki musztardy

3 łyżki ketchupu

3 łyżki prażonej cebulki (przepis tutaj)

1 pomidor

Przygotowanie:

Parówki ugrzać lub ugotować na parze. Pomidora umyć i pokroić w plastry. Bułki przeciąć wzdłuż pozostawiając 1 cm nie przekrojony. Bułkę lekko rozchylić i podgrzać w nagrzanym do 230*C piekarniku przez chwilę.

Do bułki włożyć parówkę, plastry ogórka, pomidora, polać ketchupem i musztardą a na końcu prażoną cebulką.

Amerykańskie hot dogi najlepiej smakują na ciepło.

 

 

Zapraszam na mojego INSTAGRAMA. Tam przepisy “krok po kroku”

 

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!