Amerykańskie hot dogi
Amerykańskie hot dogi to tak naprawdę bułka z parówką i kilkoma dodatkami. Nie ma co kombinować i wrzucać do niej co popadnie. Miękkie, maślane bułki, ketchup, musztarda i prażona cebulka to podstawa aby przenieść się na chwilę na nowojorskie ulice.
Składniki dla 3 osób:
6 bułek do hot dogów (przepis tutaj)
6 parówek
12 ogórków piklów w plastrach
3 łyżki musztardy
3 łyżki ketchupu
3 łyżki prażonej cebulki (przepis tutaj)
1 pomidor
Przygotowanie:
Parówki ugrzać lub ugotować na parze. Pomidora umyć i pokroić w plastry. Bułki przeciąć wzdłuż pozostawiając 1 cm nie przekrojony. Bułkę lekko rozchylić i podgrzać w nagrzanym do 230*C piekarniku przez chwilę.
Do bułki włożyć parówkę, plastry ogórka, pomidora, polać ketchupem i musztardą a na końcu prażoną cebulką.
Amerykańskie hot dogi najlepiej smakują na ciepło.
Zapraszam na mojego INSTAGRAMA. Tam przepisy “krok po kroku”