Pasta z tuńczyka z siekaną rukolą

Zapewne każdy z Was zna pastę z tuńczyka ☺️
U nas pasta z tuńczyka musi być raz w tygodniu bo inaczej się tydzień nie liczy ??

Dziś chciałabym Wam zaproponować pastę z tuńczyka z posiekaną rukolą która nada paście niecodziennego orzechowego smaku

 Składniki: 

3 jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
Garść rukoli
Szczypiorek
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
Sól i pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tuńczyka przemieszany na sitku. Rukolę i szczypiorek siekamy drobno. Kiedy jajka wystygnąć łączymy wszystkie składniki z majonezem i jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem

 

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!