Tosty francuskie

Kiedy w szafce zalegają kawałki chałki czy brioche zawsze na śniadanie mamy tosty francuskie. Lubią je dzieci i dorośli. Kawałki chleba zamoczone w mleku i jajku a następnie usmażone na maśle na złoty kolor. Podane ze świeżymi owocami to wspaniałe śniadanie. 
Składniki:
4 kromki brioche lub chałki 
200 ml mleka
2 jajka
3 łyżki masła do smażenia
Dodatkowo:
jogurt naturalny
miód
świeże owoce tj. jagody, truskawki, maliny
Przygotowanie:
Jajko wybić na głęboki talerz i rozmieszać widelcem. Mleko wlać na głęboki talerz. Na patelni rozgrzać masło.
Kromki chałki lub brioche około 1 cm grubości zamoczyć z obu stron najpierw w mleku a następnie w jajku. 
Namoczone kromki wkładać na rozgrzane masło i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone tosty ułożyć na talerzy, na górę wyłożyć jogurt i owoce, całość polać miodem. 

Smacznego!!!

Udostępnij na FB - Obserwuj na IG- Wydrukuj!